Jednoduchý recept

Květák s hříbkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55061
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Houby nakládané
400 g Květák
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
4,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 910kJ
7% Sacharidy 25 g
41% Tuky 31 g
38% Sodík 770 mg
12% Bílkoviny 7 g

Květák s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák namočíme do 2 l studené, lžičkou soli osolené vody. Necháme ho namáčet 30 minut. Potom scedíme, opět opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce s 2 l vroucí vody. Povaříme doměkka, zase scedíme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky.

2

V jiném kastrůlku rozpálíme olej, osmahneme na něm na tenké kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme 2 dl vody.

3

Dochutíme solí, pepřem, vložíme jemně nastrouhaný česnek, drobně nakrájené houby. Vše zalijeme červeným vínem a povaříme 10 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vložíme kostku másla. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

4

Teplý květák rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme připravenou omáčkou a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept