Klobásky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 55063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Klobása Dunajská |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Vodka |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 285,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a osmažíme na něm ze všech stran klobásky. Pak klobásky vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Rozpálíme na pánvi zbytek oleje a osmažíme na něm najemno nakrájenou červenou cibuli. Nakonec přidáme rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, sůl, pepř, vodku a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do omáčky klobásky a na mírném ohni dusíme asi dalších 30 minut. |
3 | Hotový pokrm servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. |