Sýrová omeleta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55064 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Majoránka |
30 ml | Mléko polotučné |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
60 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Sýr smetanový tavený 45% |
10 g | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 395,5mg |
Draslík | 171,9mg |
Vláknina | 912,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Majoránka, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Smetanový sýr utřeme se strouhaným parmezánem, nasekanou bazalkou, worcesterskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, nasekaný tymián a majoránku. |
2 | Polovinu oleje rozpálíme, přilijeme polovinu vaječné směsi, kterou krouživými pohyby rozlijeme po dně pánve. Smažíme do zezlátnutí, poté z pánve vyjmeme na talíř. Postup opakujeme se zbylým olejem a vaječnou směsí. první omeletu potřeme sýrovou směsí a překryjeme omeletou druhou. Servírujeme pokrájené na čtvrtiny. |