Omeleta s ricottou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s ricottou a parmezánem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55067 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
180 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vejce slepičí |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 583,4mg |
Draslík | 320,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s ricottou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme. |
2 | Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme. |