Ostrý salát z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý salát z kysaného zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55068 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Jablka |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky bílé |
50 ml | Rum |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunkový salám |
200 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 51,5mg |
Draslík | 466,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kari koření, Rum, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rozinky bílé, Šunkový salám, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý salát z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme na menší kousky. Přidáme scezené rozinky namočíme v rumu. Nakrájíme na tenké nudličky omytá jablka a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do salátu. |
2 | Salát dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zalijeme zakysanou smetanou a důkladně promícháme. |
3 | Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme studený. S kouskem tmavého chleba je vhodnou večeři.