Pečený lilek s cuketou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lilek s cuketou a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55070 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
120 g | Cibule |
8 ks | Cuketa |
8 ks | Lilek |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Cuketa, Lilek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený lilek s cuketou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Cukety a lilky opláchneme a podélně rozřízneme. Cibule zbavíme slupek a pokrájíme na osminky. Rukolu omyjeme a natrháme na hrubší kusy, necháme okapat a rozdělíme na talíře. |
2 | Cukety, lilky a cibuli přendáme do zapékací mísy, pokapeme olejem, osolíme a opepříme a necháme péct při 250 °C 20 minut. Poté rozdělíme na talíře s rukolou, posypeme strouhaným parmezánem a ihned servírujeme. |