Smažená zelenina s hlívou a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina s hlívou a zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55071 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
300 g | Hlíva ústřičná |
15 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka kecap manis |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
2030 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 825,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hlíva ústřičná, Olej olivový, Omáčka kecap manis, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina s hlívou a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky. |
2 | Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží. |