Recept

Broskve v karamelu a rumové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55076

Ingredience

4 ks Broskve
30 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
70 g Cukr třtinový
50 g Máslo čerstvé
60 ml Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
17% Sacharidy 61 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 53 mg
14% Bílkoviny 8 g

Broskve v karamelu a rumové omáčce postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme a rozpůlíme, zbavíme pecky.

2

Máslo rozpustíme s třtinovým cukrem, do cukrové hmoty dáme řezem dolů broskve a zahříváme až do zkaramelizování, poté otočíme a necháme máčet ještě dalších 5 minut. Broskve poté rozdělíme na talíře. Vejce, žloutky, rum, cukr a citronovou šťávu šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí, cca 5 minut. Omáčka se nesmí začít vařit! Rumovou omáčkou přelijeme zkaramelizované broskve a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept