Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55079 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Jahody zahradní |
90 g | Kokos strouhaný |
2 ks | Maracuja |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
2 ks | Pomeranče |
380 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 350,9mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 115,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Maracuja, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky. |
2 | Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod. |