Špecle s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špecle s hříbky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55083 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto na špecle | |
---|---|
2 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vaření | |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Smažené hříbky | |
200 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 133,7mg |
Draslík | 281,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špecle s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme těsto na špecle: hladkou mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem. Přidáme hříbky, které osolíme, posypeme pepřema drceným kmínem. Vydusíme je z vlastní šťávy, poté je za stálého míchání usmažíme dozlatova. |
3 | V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžičkami soli. Do vroucí vody přes cedník (na halušky) těsto prolisujeme a špecle pomalu vaříme 2 minuty. Když vyplavou napovrch, vyjmeme je sítem, promyjeme a pod tekoucí vodou. Okapané dáme do mísy, promícháme s máslem, hříbky a servírujeme. |
Poznámka
Špecle podáváme samostatně nebo jako přílohu k omáčkám.