Francouzské máslo na zahuštění omáček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské máslo na zahuštění omáček
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55084 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské máslo na zahuštění omáček postup přípravy receptu:
1 | V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky. |
2 | Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu). |
3 | Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo". |