Studená sardelová omáčka s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená sardelová omáčka s kapary
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55085 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
300 g | Kapary sterilované |
150 g | Majonéza |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
5 cl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 47,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kapary sterilované, Majonéza, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená sardelová omáčka s kapary postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem. |
2 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi. |
Poznámka
Studenou sardelovou omáčku podáváme převážně ke smaženému masu (např. řízky).