Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 55086

Ingredience

50 g Kaštany jedlé
1 dl Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
8% Sacharidy 30 g
15% Tuky 12 g
7% Sodík 138 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kaštanový knedlík postup přípravy receptu:

1

Housky nebo žemle (asi den staré) nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přidáme 1 dl mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor, nadrobno nasekané jedlé kaštany a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, těsto by mělo být tuhé. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme ji do směsi. Z bílku vyšleháme sníh, který zapracujeme do těsta. Na vál si rozprostřeme potravinářskou fólii, položíme na ni těsto, které zabalíme pevně do fólie a utvoříme váleček. V hrnci si přivedeme k varu 2-3 litry vody. Zabalené těsto vložíme do vroucí vody a knedlík pomalu vaříme 20 minut. Uvařený knedlík vyjmeme z vody, rozbalíme ho, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept