Kaštanový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanový knedlík
Kaštanový knedlík
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 55086 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
2 špetka | Zázvor mletý |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 92,2mg |
Vláknina | 310,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaštany jedlé, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Housky nebo žemle (asi den staré) nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přidáme 1 dl mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor, nadrobno nasekané jedlé kaštany a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, těsto by mělo být tuhé. Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a zamícháme ji do směsi. Z bílku vyšleháme sníh, který zapracujeme do těsta. Na vál si rozprostřeme potravinářskou fólii, položíme na ni těsto, které zabalíme pevně do fólie a utvoříme váleček. V hrnci si přivedeme k varu 2-3 litry vody. Zabalené těsto vložíme do vroucí vody a knedlík pomalu vaříme 20 minut. Uvařený knedlík vyjmeme z vody, rozbalíme ho, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu. |