Jednoduchý recept

Brambory pečené s mlékem a skořicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55091

Ingredience

800 g Brambory
800 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
15 g Skořice mletá
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
10% Sacharidy 38 g
17% Tuky 12 g
49% Sodík 989 mg
21% Bílkoviny 12 g

Brambory pečené s mlékem a skořicí postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, posypeme solí, pepřem, špetkou mletého muškátu, mletou skořicí a zalijeme mlékem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Mléko by se mělo úplně odpařit.

Poznámka

Brambory servírujeme teplé jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept