Jednoduchý recept

Salát z kysaného zelí s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55092
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Olivy nakládané
2 ks Rajčata
500 g Zelí kysané
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 696kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 37 g
56% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Salát z kysaného zelí s olivami postup přípravy receptu:

1

Zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme a dáme do vhodné misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata a vypeckované olivy.

2

Hořčici, sůl, pepř, cukr, 70 ml oleje smícháme spolu a připravíme zálivku, kterou přelijeme připravenou zeleninu. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici odležet.

3

Podáváme na jednotlivých talířích. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájený sýr Feta, který pokapeme zbylým olejem a posypeme sladkou mletou paprikou.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept