Celozrnné špagety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné špagety se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55093 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cuketa |
100 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Pastinák |
1 g | Pepř černý mletý |
350 g | Špagety, Makarony celozrnné |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 120,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pastinák, Pepř černý mletý, Špagety, Makarony celozrnné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné špagety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Mrkev, celer a pastiňák očistíme, nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu, orestujeme, přidáme těstoviny, promícháme, zakryjeme pokličkou a 5 minut podusíme. Odkryjeme, podle chuti dosolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným čedarem. |