Citronové rizoto s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové rizoto s nivou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55095 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
30 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
225 g | Rýže Basmati |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 119,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 196,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové rizoto s nivou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, citronovou kůru nastrouháme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme kůru, citronovou šťávu, necháme vysmahnout, přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a uvaříme doměkka. Voda by se měla zcela vsáknout. K rýži přidáme rozdrobenou nivu, odstavíme z ohně, promícháme a necháme 5 minut stát, aby se sýr rozpustil. |