Jednoduchý recept

Salát z kysaného zelí a pomeranče

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55096
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Kopr čerstvý
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
2 dl Pomerančová šťáva
2 špetka Sůl
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
7% Sodík 132 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát z kysaného zelí a pomeranče postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme.

2

Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako teplý předkrm. Hodí se také jako příloha k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept