Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
600 g | Jehněčí kýta |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Pastinák |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
12 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 722,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pastinák, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme všechnu zeleninu a 20 minut vaříme doměkka. Zeleninu scedíme, vložíme do mixéru, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Na dno pekáčku nalijeme olej, přiložíme polovinu plátků masa, osolíme, opepříme, zakryjeme zeleninovou kaší, navrch položíme zbylé plátky masa, posypeme strouhaným sýrem, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře a horký ihned podáváme. |