Jednoduchý recept

Marinované fíky v portském vínu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55100

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Fíky čerstvé
2 dl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
9% Sacharidy 33 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Marinované fíky v portském vínu postup přípravy receptu:

1

Čerstvé fíky omyjeme a necháme okapat. V teflonové pánvi si rozpustíme 2 lžíce cukru na karamel. Přilijeme 2 dl portského vína a za stálého míchání rozvaříme cukr s vínem na hustou tekutinu. Fíky rozřízneme na poloviny a řezem je ponoříme do teplé tekutiny. Takto je necháme marinovat 2 hodiny.

Poznámka

Podáváme je k paštikám a minutkám z masa jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept