Recept

Paštika se zeleným a růžovým pepřem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 55102
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

200 g Játra hovězí
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
0,5 kávová lžička Pepř růžový celý
120 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok
5 cl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
2% Sacharidy 6 g
63% Tuky 47 g
22% Sodík 443 mg
34% Bílkoviny 19 g

Paštika se zeleným a růžovým pepřem postup přípravy receptu:

1

Omytá hovězí játra a vepřový bůček dvakrát přemeleme na masovém strojku a důkladně směs vymícháme s vejcem, portským vínem, solí, nakládaným zeleným a růžovým pepřem. Pomocí elekrického šlehače směs pomalu vyšleháme, postupně přiléváme 2 dl smetany a šleháme do doby, až směs začne houstnout. (Musíme vše zpracovat rychle, aby se nám maso nezačalo ohřívat.)

2

Formu na paštiku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (nejlépe domácí špek). Paštiku položíme do formy, uhladíme, zakryjeme plátky slaniny, formu uzavřeme a dáme do předehřáté trouby péct. Paštiku pečeme minimálně 105 minut při 80 °C.

3

Po upečení paštiku necháme vychladit do druhého dne v chladničce. Vyklopíme ji na mísu, pokrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka

Při pečení je důležité, abychom ve středu paštiky dosáhli teploty 65 °C.K paštice podáváme podle chuti čerstvou zeleninu, bylinky a čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept