Chléb s ančovičkami, olivami a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s ančovičkami, olivami a tymiánem
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55105 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka chlebová |
50 g | Olivy černé |
20 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 185,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 382,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Droždí sušené, Mouka chlebová, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s ančovičkami, olivami a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme chlebovou mouku, cukr, sůl a tymián, zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme sušené droždí a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na základní chléb. Po zaznění signálu přidáme odpeckované, rozpůlené olivy a pokrájené ančovičky. |