Jednoduchý recept

Strouhaná buchta

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Strouhaná buchta 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5511

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 polévková lžíce Solamyl
750 g Tvaroh jemný
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
15% Sacharidy 53 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 60 mg
32% Bílkoviny 18 g

Strouhaná buchta postup přípravy receptu:

1

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, zabalíme do utěrky a dáme do mrazáku na 2 hodiny.

2

Uvaříme pudink, necháme vychladnout, poté smícháme s dalšími ingrediencemi a přidáme sníh z bílků.

3

První díl těsta nastrouháme na vymazaný a vysypaný plech.

4

Potřeme nádivkou a nastrouháme díl druhý.

5

30 minut pečeme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Strouhaná buchta
Jedna z nejlepších buchet, co jsem kdy jedla. Abyste se vytáhli před návštěvou je to naprosto dokonalý moučník, na který bude chtít recept každá hospodyňka. Uvidíte, že s ní všechny uchvátíte. Ochutnejte ji a určitě budete spokojeni jako já.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept