Čokoládová pěna s kávovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová pěna s kávovým likérem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55123 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
90 g | Arašídy v čokoládě |
250 g | Čokoláda hořká |
10 g | Cukr krupice |
30 ml | Likér Kahlua |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy v čokoládě, Likér Kahlua, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová pěna s kávovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. Žloutek vyšleháme do světle krémové konzistence. Žloutek všleháme do čokolády a zahříváme do 80 °C (přeměříme cukrářským teploměrem), poté odstavíme. |
2 | Vaječný bílek vyšleháme v horké vodní lázni do sněhu. Postupně vmícháme cukr. Sníh zapracujeme do čokoládové hmoty, přilijeme likér. Pěnu rozdělíme do pohárků a necháme 20 minut mrazit. Servírujeme posypané sekanými arašídy. |