Jednoduchý recept

Jehněčí maso s meruňkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55124

Ingredience

200 g Brambory
120 g Cibule
600 g Jehněčí kýta
40 g Mandle plátky
150 g Meruňky sušené
1 g Pepř černý mletý
10 g Skořice mletá
10 g Sůl
300 ml Voda pitná
10 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
30 g Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
11% Sacharidy 40 g
46% Tuky 35 g
55% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí maso s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept