Rebarborový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový nákyp
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55125 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
125 g | Ovesné vločky |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 968,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Reveň (Rebarbora), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Zapékací formičky vytřeme máslem. Jablka a rebarboru očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce a přidáme cukr a vodu. |
2 | Jablka s rebarborou uvedeme k varu a přiklopené povaříme 6 minut. Müsli smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a zbytkem másla. Uvařená jablka s rebarborou rozdělíme do formiček a posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 200 °C 15 minut. |
Poznámka
Nákyp můžeme ozvláštnit servírováním společně se zmrzlinou.