Meruňkové suflé s maracujou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkové suflé s maracujou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55139 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
400 g | Kompot meruňkový |
2 ks | Maracuja |
30 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot meruňkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maracuja, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkové suflé s maracujou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací formičky na suflé vytřeme máslem. Meruňky rozmixujeme na pyré. Do jedné polovinu zamícháme maracujovou dužinu. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, postupně zapracujeme cukr a obě poloviny pyré. Rozdělíme do formiček. |
2 | Zapékáme při 180 °C 12 minut. Servírujeme posypané moučkovým cukrem. |