Smažená zelenina se sýrem tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená zelenina se sýrem tofu
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55142 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brokolice |
60 g | Cibule |
60 ml | Kari pasta zelená |
250 ml | Kokosové mléko |
20 g | Koriandr čerstvý |
15 ml | Limetková šťáva |
1 ks | Okurka salátová |
15 ml | Olej olivový |
15 ml | Omáčka rybí |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
350 g | Sýr sójový - Tofu |
250 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 710,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Okurka salátová, Omáčka rybí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kari pasta zelená, Olej olivový, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená zelenina se sýrem tofu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Zelí nakrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na menší růžičky, okurku pokrájíme na plátky. Tofu nakrájíme na kostičky o velikosti 2x2 cm. Koriandr nasekáme. |
2 | Olej rozpálíme,přidáme cibuli a smažíme 2 minuty. Přidáme karí pastu a smažíme další 1 minutu. vlijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přisypeme brokolici a kukuřici. Přiklopené uvedeme k varu, přidáme zelí a tofu. Vaříme 2 minuty, zalijeme limetkovou šťávou. Rozdělíme na misky, posypeme plátky okurky a koriandrem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.