Ragú z brambor a cizrny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z brambor a cizrny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55144 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
2 ks | Cuketa |
2 kávová lžička | Kmín celý |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 235,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Cuketa, Kmín celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z brambor a cizrny postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cukety pokrájíme na plátky. Cizrnu slijeme a necháme dobře okapat. Petrželku nasekáme. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme kmín a necháme další minutu smažit. Vmícháme šafrán, skořici, rajčata a vývar. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, cuketu a cizrnu. Vaříme na mírném plameni 20 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme skořici, přisypeme petrželku. Servírujeme s kuskusem. |