Lilek v kořeněné strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek v kořeněné strouhance
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55145 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
10 ks | Lilek |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Feta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 295,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Koriandr čerstvý, Lilek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek v kořeněné strouhance postup přípravy receptu:
1 | Lilky podélně rozřízneme. Vejce rozšleháme. Rukolu opláchneme a rozdělíme na talíře. Sýr pokrájíme na tenké plátky. Strouhanku smícháme s koriandrem a kmínem. Lilky obalíme ve vejci, poté ve strouhance. Strouhanku dobře přitlačíme. |
2 | Olej rozpálíme a lilky na něm osmažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, navrch dáme plátky sýra a ihned servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je hummus.