Jednoduchý recept

Jablkový koláč s mandlemi a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55146

Ingredience

60 g Cukr moučkový
50 g Cukr vanilka
500 g Jablka
8 g Kypřicí prášek do pečiva
30 g Mandle
20 ml Mléko polotučné
150 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
20 g Tuk
5 ks Vaječný žloutek slepičí
120 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
21% Sacharidy 77 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 53 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jablkový koláč s mandlemi a smetanou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Máslo nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta. Formu na koláč vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, rozprostřeme po ploše a vytvarujeme zvýšené okraje. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jablka rovnoměrně nasypeme na koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

2

Mezitím do zakysané smetany přidáme tři žloutky, vanilkový cukr, mleté mandle, a důkladně rozmícháme. Nalijeme na koláč a pečeme ještě 10 minut.

3

Koláč naporcujeme, upravíme na dezertní talířky a podáváme vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept