Recept

Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55151

Ingredience

50 g Baby špenát
800 g Dýně
2 ks Fenykl sladký - hlíza
90 ml Med včelí
15 ml Ocet vinný červený
90 ml Olej olivový
15 ml Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
15 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
10% Sacharidy 34 g
35% Tuky 27 g
4% Sodík 75 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí.

2

Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept