Nektarinkový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nektarinkový nákyp
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55160 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
900 g | Nektarinka |
25 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 82,8mg |
Draslík | 496,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Nektarinka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nektarinkový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Nektarinky rozkrojíme napůl, vyjmeme pecky a zbytek nakrájíme na kostky. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přilijeme mléko, olej, přidáme cukr, vejce, špetku soli a vymícháme těsto. Do formy na dorty nasypeme nektarinky, zalijeme těstem, trochu promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 až 40 minut. |
2 | Nákyp vyklopíme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |