Dušená jablka se smetanovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená jablka se smetanovým krémem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55163 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
300 g | Cukr krystal |
150 g | Cukr moučkový |
2000 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 g | Vanilkový lusk |
25 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 93,1mg |
Draslík | 149,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Jablka, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená jablka se smetanovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce, přilijeme 25 ml vody, osladíme cukrem krystal, přidáme vanilkové lusky a velmi zvolna dusíme 90 minut. Odstavíme, vmícháme máslo, jablečnou směs vložíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme moučkový cukr a silně zahřejeme, ale nevaříme. Přimícháme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Smetanový krém v lednici vychladíme. |
2 | Jablečnou směs vyklopíme, naporcujeme, rozdělíme na talířky, doplníme smetanovým krémem a podáváme. |