Jednoduchý recept

Dušená jablka se smetanovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 55163
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

300 g Cukr krystal
150 g Cukr moučkový
2000 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
30 g Vanilkový lusk
25 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 161kJ
14% Sacharidy 50 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dušená jablka se smetanovým krémem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce, přilijeme 25 ml vody, osladíme cukrem krystal, přidáme vanilkové lusky a velmi zvolna dusíme 90 minut. Odstavíme, vmícháme máslo, jablečnou směs vložíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme moučkový cukr a silně zahřejeme, ale nevaříme. Přimícháme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Smetanový krém v lednici vychladíme.

2

Jablečnou směs vyklopíme, naporcujeme, rozdělíme na talířky, doplníme smetanovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept