Jednoduchý recept

Volská oka s chřestem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 55165

Ingredience

400 g Chřest bílý
90 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
1% Sacharidy 5 g
47% Tuky 35 g
34% Sodík 682 mg
30% Bílkoviny 17 g

Volská oka s chřestem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme. Slaninu pokrájíme na menší kousky.

2

Vodu uvedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 3 minuty, poté slijeme a chřest rozdělíme na talíře. Třetinu oleje rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova slaninu, poté vyjmeme a dáme stranou. Rozpálíme zbytek oleje, rozklepneme do něj vejce a osmažíme volská oka, která osolíme a opepříme. Vajíčka rozdělíme na talíře s chřestem a posypeme smaženou slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept