Recept

Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55167

Ingredience

8 ks Brambory
1 ks Chilli paprička
100 g Fazolové klíčky
150 g Fazolové lusky zelené
90 ml Kokosové mléko
15 ml Limetková šťáva
120 g Mrkev kořen
90 ml Omáčka Satay
30 ml Omáčka kecap manis
100 g Rajčata
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
200 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
11% Sacharidy 38 g
110% Tuky 82 g
13% Sodík 267 mg
26% Bílkoviny 15 g

Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.

2

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept