Pečené houby s fazolovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené houby s fazolovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55173 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
400 g | Fazole bílé sterilované |
15 g | Máta |
90 ml | Olej olivový |
90 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole bílé sterilované, Máta, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené houby s fazolovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Kloboučky hub dáme na plech, pokapeme olejem, posypeme česnekem, solíme a opepříme. Cibuli, papriku pokrájíme na plátky. Petrželku a mátu nasekáme najemno. |
2 | Houby dáme péct při 200°C na 15 minut. Fazole smícháme s paprikou, cibulí, petrželkou, mátou, zbylým olejem a citronovou šťávou. Salát servírujeme společně s pečenými houbami. |