Bretaňský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňský chléb
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55188 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka pohanková |
10 g | Sůl |
240 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 79,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňský chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, chlebovou a pohankovou mouku a promícháme. Nakonec přidáme sušené droždí, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme na program základní chléb a necháme péct. |