Zelné závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5519 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 ml | Kečup |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
80 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 109,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 79,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody. |
2 | Necháme nabobtnat. |
3 | Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl. |
4 | Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků. |
5 | V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití. |
6 | Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme. |
7 | Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme. |
8 | Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody. |
9 | Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme. |
10 | Závitky vrátíme do omáčky. |
Poznámka
z hlávky zelí použijeme 8 listů