Jednoduchý recept

Zelné závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5519
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 ml Kečup
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kostka Polévkové kostky Vitana
80 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
8 plátek Šunka dušená
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 337kJ
5% Sacharidy 19 g
59% Tuky 44 g
13% Sodík 257 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zelné závitky postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody.

2

Necháme nabobtnat.

3

Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl.

4

Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků.

5

V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití.

6

Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme.

7

Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme.

8

Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody.

9

Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme.

10

Závitky vrátíme do omáčky.

Poznámka

z hlávky zelí použijeme 8 listů

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept