Středomořský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořský chléb
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55191 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Droždí sušené |
60 g | Kapary |
550 g | Mouka chlebová |
150 g | Mouka žitná bílá |
20 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy zelené |
100 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mouka chlebová, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka žitná bílá, Olej olivový, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořský chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme kapary, sůl, vypeckované olivy, chlebovou a žitnou mouku. Promícháme, přisypeme sušené droždí a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. Zatím nakrájíme rajčata na plátky a půl hodiny před koncem programu potřeme chléb olivovým olejem, poklademe kolečky rajčat a necháme dopéct. |