Jednoduchý recept

Máslový koláč s bílkovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55192

Ingredience

Koláč
125 g Cukr moučkový
8 g Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Pěna
180 g Cukr moučkový
1 špetka Sůl
5 ml Tresť vanilková
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
18% Sacharidy 64 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 95 mg
15% Bílkoviny 8 g

Máslový koláč s bílkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, mléko, mouku, prášek do pečiva a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do formy. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme špetku soli, cukr a vanilkovou tresť a stále šleháme, až se pěna začne lesknout. Pěnu opatrně naneseme na těsto ve formě, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.

2

Vychladlý koláč naporcujeme a zdobíme podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept