Jednoduchý recept

Plněné paprikové lusky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 552
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Cibule
30 g Cukr krupice
2 g Divoké koření celé
250 g Hovězí maso přední
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
1000 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
300 g Protlak rajčatový
100 g Strouhanka
30 g Sůl
120 g Tuk
80 g Vejce slepičí
500 g Vepřový ořez
1200 ml Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 517kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
66% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Plněné paprikové lusky postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.

2

Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.

3

Připravenou masovou směsí papriky naplníme.

4

Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.

5

Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.

6

Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

7

Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept