Kaštanová polévka s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová polévka s husími játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55200 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
900 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra husí |
1 špetka | Lékořice - kořen |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
500 g | Vodní kaštany v nálevu |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 453,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra husí, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lékořice - kořen, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová polévka s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Nakládané kaštany scedíme, husí játra nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle osmahneme. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme kaštany, přilijeme víno, podle chuti osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme přímo v hrnci, přimícháme zakysanou smetanu a mletou lékořici. |
2 | Do polévkových talířů rozdělíme husí játra, zalijeme horkou polévkou a podáváme. |