Jednoduchý recept

Zeleninový nákyp se sojovou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55207
Kategorie: Zelenina

Ingredience

300 g Brambory
300 g Brokolice
10 g Kari koření
150 ml Mléko sójové
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana sójová
8 g Sůl
60 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Žampiony čerstvé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
43% Sodík 857 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zeleninový nákyp se sojovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, brokolici rozebereme na růžičky, žampiony nakrájíme na plátky.

2

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme brambory s brokolicí a vaříme zvolna 20 minut doměkka. Plátky žampionů osmahneme v pánvi na oleji. Do pekáčku nasypeme okapanou zeleninu a přidáme žampiony i s výpekem. Do misky nalijeme sojovou smetanu, přidáme sůl, pepř, sojové mléko, kari koření, žloutek, přisypeme mouku a promícháme. Směs nalijeme do pekáčku, promícháme, posypeme strouhaným ementálem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

3

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept