Vepřová polévka s mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová polévka s mascarpone
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55210 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Květák |
40 g | Mascarpone |
30 g | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
200 g | Pastinák |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
200 g | Vepřová plec |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 230,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 344,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Květák, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová polévka s mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na malé růžičky, pastinák očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, vepřovou plec nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme vepřové maso, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, přidáme květák, pastinák, přilijeme polovinu vody, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Přilijeme zbytek vody, přidáme mascarpone, strouhaný parmezán, posekané lístky bazalky, špetku pálivé papriky a dovaříme. |
2 | Polévku podáváme horkou. |