Mletý losos s badyánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletý losos s badyánem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55214 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Badyán |
350 g | Losos - filety |
400 g | Losos uzený |
3 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 735,8mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Losos uzený, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletý losos s badyánem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé maso z lososa i uzeného lososa rozmixujeme a promícháme. Mletý badyán smícháme s pálivou mletou paprikou, mletým pepřem, polovinu směsi přimícháme k lososu. Ochucené maso zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na cca půl hodiny. Parmezán nakrájíme na plátky, rozložíme na papír na pečení, posypeme zbytkem koření a vložíme na dvě minuty do vyhřáté trouby, aby se trochu roztekl. |
2 | Poté sýr přimícháme k lososu, směs rozdělíme na talířky a doplníme krajíčky toastového chleba, který nasucho opečeme v topinkovači. |
Poznámka
Servírujeme studené.