Jednoduchý recept

Treska s tymiánovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55215

Ingredience

2 ks Bobkový list
30 ml Citronová šťáva
1 g Hřebíček
40 g Olej olivový extra panenský
40 g Olivy nakládané
1 g Pepř černý mletý
30 ml Pomerančová šťáva
8 g Sůl
600 g Treska aljašská
20 g Tymián čerstvý
700 ml Víno červené
300 ml Vývar slepičí
4 stroužek Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
5% Sacharidy 17 g
15% Tuky 11 g
65% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Treska s tymiánovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Šalotky pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky tymiánu posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, osmahneme, přidáme česnek, bobkový list, hřebíček, tymián, promícháme, podlijeme vínem, pomerančovou šťávou, vývarem a vaříme, až se tekutina vyvaří o dvě třetiny. Přidáme plátky nakládaných oliv, povaříme a odstavíme.

2

Porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept