Okoun se zeleninou na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun se zeleninou na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Limetková šťáva |
120 g | Mrkev kořen |
600 g | Okoun - filety |
40 g | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
50 g | Zakysaná smetana |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 233,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun se zeleninou na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc. |
2 | Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem. |
3 | Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.