Jednoduchý recept

Hrušky plněné sýrovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55229

Ingredience

300 g Hrušky
1 špetka Hřebíček
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Ořechy vlašské
1 g Pepř černý mletý
150 g Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Niva (Rokfór)
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 284 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hrušky plněné sýrovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme mletý pepř, hřebíček, mletý muškát a přivedeme k varu. Přiložíme půlky hrušek, zvolna vaříme 15 minut.

2

Hrušky vyjmeme a vydlabeme, Nivu rozmačkáme, smícháme s vydlabanou dužinou z hrušek, přidáme mleté ořechy, smetanu, pepř a dobře metlou vymícháme. Touto směsí naplníme hrušky, před podáváním vychladíme v lednici.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept